Rýchle bezlepkové muffiny.
Ingrediencie:
- 200 g bezlepkovej múky (ako napríklad kukuričná alebo ryžová múka)
- 1 1/2 čajovej lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
- 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
- štipka soli
- 60 g hrozienok (voliteľné)
- 2 vajcia
- 120 ml mlieka
- 80 g rozpusteného masla
- 100 g medu alebo agáveho sirupu
- 1 čajová lyžička vanilkového extraktu
Rýchle bezlepkové muffiny
Postup:
- Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formy na muffiny.
- V miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbóny, soľ a pridajte hrozienka (ak ich používate).
- V druhej miske rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko, rozpustené maslo, med (alebo agáve sirup) a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte.
- Vylejte tekuté ingrediencie do suchých a miešajte, až kým sa nevytvorí jednotná hmota.
- Rozdeľte cesto do pripravených muffinových foriem.
- Pečte vo vyhriatej rúre približne 15-20 minút, alebo kým muffiny nezhnednú a vložený zubný kameň vyjde suchý.
- Nechajte muffiny chvíľu vychladnúť v forme a potom ich presuňte na mriežku, aby sa úplne vychladli.
Tieto bezlepkové muffiny sú zdravá a chutná alternatíva pre tých, ktorí dodržiavajú bezlepkovú diétu. Môžete ich jesť samotné alebo ich skombinovať so smotanou alebo ovocím. Dobrú chuť!
Odskúšané keďže mame v rodine bezlepkáča a musím povedať, že sú na nerozoznanie od klasických