Rýchle bezlepkové muffiny

Rýchle bezlepkové muffiny.

Ingrediencie:

  • 200 g bezlepkovej múky (ako napríklad kukuričná alebo ryžová múka)
  • 1 1/2 čajovej lyžičky bezfosfátového prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky sódy bikarbóny
  • štipka soli
  • 60 g hrozienok (voliteľné)
  • 2 vajcia
  • 120 ml mlieka
  • 80 g rozpusteného masla
  • 100 g medu alebo agáveho sirupu
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

 

Rýchle bezlepkové muffiny

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180 °C a pripravte si formy na muffiny.
  2. V miske zmiešajte bezlepkovú múku, prášok do pečiva, sódu bikarbóny, soľ a pridajte hrozienka (ak ich používate).
  3. V druhej miske rozšľahajte vajcia, pridajte mlieko, rozpustené maslo, med (alebo agáve sirup) a vanilkový extrakt. Dobre premiešajte.
  4. Vylejte tekuté ingrediencie do suchých a miešajte, až kým sa nevytvorí jednotná hmota.
  5. Rozdeľte cesto do pripravených muffinových foriem.
  6. Pečte vo vyhriatej rúre približne 15-20 minút, alebo kým muffiny nezhnednú a vložený zubný kameň vyjde suchý.
  7. Nechajte muffiny chvíľu vychladnúť v forme a potom ich presuňte na mriežku, aby sa úplne vychladli.

Tieto bezlepkové muffiny sú zdravá a chutná alternatíva pre tých, ktorí dodržiavajú bezlepkovú diétu. Môžete ich jesť samotné alebo ich skombinovať so smotanou alebo ovocím. Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Olivia píše:

    Odskúšané keďže mame v rodine bezlepkáča a musím povedať, že sú na nerozoznanie od klasických

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *