Chrumkavé kuracie krídla na paprike

Recept na chrumkavé kuracie krídla na paprike.

Prísady:

  • 500 g kuracích krídel
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • 1 lyžica cesnaku v prášku
  • 1 lyžica cibule v prášku
  • 1 čajová lyžička soli
  • 1 čajová lyžička mletej čiernej papriky
  • 1 čajová lyžička cukru
  • 1/2 čajovej lyžičky kajenského korenia (voliteľné, pre tých, ktorí majú radi pikantné jedlá)
  • 3 lyžice hladkej múky
  • rastlinný olej na vyprážanie

 

Chrumkavé kuracie krídla na paprike

Postup:

  1. Kuracie krídla opláchnite pod tečúcou vodou a osušte ich papierovou utierkou.
  2. V malom miske zmiešajte sladkú papriku, cesnakový prášok, cibuľový prášok, soľ, mletú čiernu papriku, cukor a kajenské korenie (ak ho používate).
  3. V miske alebo v plastovom vrecku dajte kuracie krídla a pridajte k nim zmiešané korenie. Dôkladne premiešajte, aby sa marináda rovnomerne rozložila po celom mäse. Nechajte marinovať aspoň 30 minút, alebo ideálne cez noc v chladničke.
  4. Múku dajte na tanier a otvorte zákysné vrecúško.
  5. Vyohrejte olej v hrnci alebo fritéze na teplotu 180 °C. Ak nemáte teplomer na olej, môžete otestovať, či je dostatočne horúci, vhodením kúsku chleba alebo zemiakov. Keď sa okolo kúsku chleba vytvorí bublinky a začne sa zlatistiť, olej je pripravený na vyprážanie.
  6. Kuracie krídla postupne obalíme v múke a necháme prebytočnú múku otrepať. Obrane krídla vkladáme do vyhriateho oleja a vyprážame ich asi 10-12 minút, alebo kým nezískajú zlatohnedú farbu a nebudú chrumkavé z oboch strán.
  7. Vyprážané krídla dáme na kuchynský papier, aby absorboval prebytočný olej. Podávame ihneď, ešte teplé, spolu s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad so zemiakovými hranolkami alebo šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *