Zapekané kuracie mäso s broskyňou a syrom je vynikajúce jedlo s bohatou chuťou. Tu je jednoduchý recept po slovensky:

Suroviny:

  • 4 kúsky kuracieho mäsa (preferujte prsie)
  • 2 broskyne, ošúpané a nakrájané na tenké plátky
  • 100 g syra (hrudkový syr, ementál alebo kurča sa hodí)
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja

 

Zapekané kuracie mäso s broskyňou a syrom

Postup:

  1. Kuracie mäso opláchnite, osušte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Na panvici rozohrejte olivový olej na strednom ohni a pridajte nasekaný cesnak a kuracie mäso. Orestujte mäso z oboch strán, pokiaľ nie je dobre prepečené.
  3. Zapekacie riady potrite olejom a na ne umiestnite orestované kúsky kuracieho mäsa.
  4. Na vrch každého kúska mäsa položte niekoľko plátkov broskyne a posypte syrom. Pridajte sušený oregano, soľ a korenie podľa chuti.
  5. Zapekacie riady vložte do predhriatej rúry na 180 stupňov Celzia a pečte približne 20 minút, alebo kým sa syr dobre nerozpustí a nezhnedne.
  6. Podávajte s čerstvou zeleninou alebo prílohou podľa vlastného výberu.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *