Ingrediencie:

– 500 g halušiek
– 500 g bravčového mäsa (krk, plece, plece)
– 2 cibule
– 2 papriky
– 2 paradajky
– 3 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice mletej papriky
– soľ, čierne korenie, mleté korenie, majoránka, trochu oleja

 

Halušky a perkelt

Postup:

1. Mäso nakrájame na menšie kocky a osmažíme na oleji.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu, cesnak, papriku a paradajky. Orestujeme.
3. Pridáme mletú papriku, soľ, čierne korenie, mleté korenie a majoránku podľa chuti.
4. Pridáme halušky a zalijeme trochou vody.
5. Dusíme pokiaľ sa halušky neprevaria.
6. Podávame horúce.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *