Na prípravu cviklových halušiek budete potrebovať:

– 500 g zemiakov
– 300 g cvikly
– 200 g hladkej múky
– 1 vajce
– soľ
– olej

 

Cviklové halušky

Postup:

1. Zemiaky uvarte vo vode a po uvarení ich ošúpte a pretlačte na kašu. Pridajte štipku soli.

2. Cviklu ošúpte a nastrúhajte na jemno. Vyškrobenú šťavu z cvikly môžete odmerať a pridať do zemiakovej kaše.

3. Pridajte do zemiakovej kaše múku a vajce a dôkladne premiešajte, až bude mať hmotnosť konzistenciu cesta na halušky.

4. V hrnci prevarte vodu s trochou soli. Do vriacej vody pomocou lyžice vytvarujte halušky a nechajte ich variť, kým nevyplávajú na povrch.

5. Uvarené halušky sceďte a podávajte okorené maslom a posypané strúhaným syrom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *