Zapekané plnené šampióny sú lahodným pokrmom, ktorý môžete pripraviť ako predjedlo, hlavné jedlo alebo dokonca aj ako prílohu k iným jedlám. Tu je jednoduchý recept, ktorý môžete nasledovať:

Suroviny:

  • 12 veľkých šampiónov
  • 1 strúčik cesnaku, jemne nakrájaný
  • 1/4 cibule, jemne nakrájaná
  • 1/4 papriky (červená, žltá alebo zelená), jemne nakrájaná
  • 50 g parmezánu, strúhaného
  • 2 lyžice čerstvo nakrájanej petržlenovej vňate
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Olej na smaženie

 

Zapekané plnené šampióny

Príprava:

  1. Zahrejte rúru na 180 °C a plech vyložte papierom na pečenie.
  2. Odstráňte stonky zo šampiónov a vydlabte stred pomocou malého noža alebo lyžičky. Vytvoríte tak dierku pre náplň.
  3. Na panvici zahrejte olej a pridajte cibuľu. Smažte ju, kým nebude mäkká a ľahko zlatá.
  4. Pridajte nakrájanú papriku a cesnak a orestujte ďalších pár minút, kým sa zomäknú.
  5. Vyberte zmes z panvice a odložte ju bokom. Nechajte ju vychladnúť.
  6. V mise zmiešajte parmezán, petržlenovú vňať a vychladnutú zmes s cibuľou, paprikou a cesnakom. Prípadne okoreňte soľou a korením podľa chuti.
  7. Naplňte vydlabané šampióny pripravenou zmesou a položte ich na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Zapekajte šampióny v rúre približne 15-20 minút, kým sa nebudú šťavnaté a zlatisté.
  9. Hotové zapekané plnené šampióny môžete podávať horúce ako predjedlo, hlavné jedlo alebo prílohu. Dobrú chuť!

Tento recept je skvelým spôsobom, ako využiť šampióny a vytvoriť chutný a zdravý pokrm. Môžete ho tiež upravovať podľa svojich chutí pridaním alebo výmenou ingrediencií.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *