Chutná Vareška

Koložvárska kapusta s kuracím mäsom

Koložvárska kapusta s kuracím mäsom

Kolažvarskú milujem najme ak je na vrch smotana. A pekne pripečená, to je moja mňamka.

Budeme k príprave potrebovať:

  • rastilnný olej
  • 200 – 400 gramov (hovädzeho mletého mäso alebo kuracieho)
  • 2 kúsky klobásy
  • 2 väčšie cibuľe
  • teglík smotany (250 ml)
  • 220 g ryže
  • 400 g kyslej kapusty
  • 3 ČL štiplavej mletej papriky
  • 2 ČL mletého čierneho korenie
  • soľ (na chuť)

 

Koložvárska kapusta s kuracím mäsom

Do širokého hrnca so zhrubeným dnom som si dala olej do ktorého som pridala ryžu. Ryžu som zľahka 2 minútky orestovala, osolila a zaliala vodou. A varíme do mäkka, ale nie úplne lebo sa ryža dorobí aj pri pečení. Ta na 80% postačí, ale aj keby ste ju pripravili do mäkka, tak to nevadí. Nazbudnite pri varení ryžu nemiešať a prikryť.

V druhom hrnci som na oleji popražila cibuľu a pridala mäso (nakrájané na kocky alebo rezančeky). Taktiež som ho osolila a okorenila. Počkala som kým mäso zmäkkne a a ž na konci spm pridala štipľavú mletú papriku. To aby pri pražení nezhorkla.

Vyskúšajte taj túto koložvársku: Najlepšia koložvárska kapusta osvedčený recept.

 

Vyberieme mäso a opražíme na masti klobásu. Po opražení klobásy ju vyberieme a dáme na bok.
Potom do toho istého výpeku dávam raz pláchnutá a nakrájanp kyslú kapustu. Opražila som s prudka kapustu.

Po opražení si prichystáme janksé sklo alebo zapekciau misu.
Tú vymastíme zo všetkých strán a ukladáme podľa chuti. A to kaputa, mäso na vrch klobása a ryža a potom už len kapusta. Môžeme vrstviť po 2x alebo po 3x. Zaliala som to celé kyslou smotanou a piekla zakryté na 170 stupňov tak 35 až 40 minúť.

Jedlo je fanstatické priatelia. Dobrú chuť.

 

Koložvárska kapusta s kuracím mäsom

Koložvárska kapusta s kuracím mäsom

[penci_recipe]

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *