Prinášam vám recept na penne so špenátom a omáčkou z baklažánu a paradajok:
Ingrediencie:
- 250 g penne cestovín
- 1 baklažán, nakrájaný na kocky
- 2 paradajky, nakrájané na kocky
- 2 hrste čerstvého špenátu
- 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
- 1 cibuľa, nakrájaná
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička sušeného oregana
- soľ a korenie podľa chuti
- parmezán na posypanie
Penne so špenátom a baklažánovo-rajčinovou omáčkou
Postup:
- Uvaríme penne cestoviny podľa pokynov na obale a necháme ich odkvapkať.
- Na panvici zohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
- Pridáme nakrájaný baklažán a varíme ho, kým nezmäkne a začne sa ľahko hnedať.
- Pridáme paradajky a sušený oregano. Varehú omáčku na strednom ohni asi 10 minút, kým paradajky nezhnijú a nevytvorí sa hustá omáčka.
- Pridáme čerstvý špenát a varíme, kým sa nezväčší objem.
- Pridáme uvarené penne cestoviny do omáčky a dôkladne premiešame.
- Ochutnáme omáčku a pridávame soľ a korenie podľa potreby.
- Podávame posypané strúhaným parmezánom.
Dobrú chuť!