Penne so špenátom a baklažánovo-rajčinovou omáčkou

Prinášam vám recept na penne so špenátom a omáčkou z baklažánu a paradajok:

Ingrediencie:

  • 250 g penne cestovín
  • 1 baklažán, nakrájaný na kocky
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 2 hrste čerstvého špenátu
  • 2 strúčiky cesnaku, nakrájané
  • 1 cibuľa, nakrájaná
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička sušeného oregana
  • soľ a korenie podľa chuti
  • parmezán na posypanie

 

Penne so špenátom a baklažánovo-rajčinovou omáčkou

Postup:

  1. Uvaríme penne cestoviny podľa pokynov na obale a necháme ich odkvapkať.
  2. Na panvici zohrejeme olivový olej a orestujeme cibuľu a cesnak, kým nezhnednú.
  3. Pridáme nakrájaný baklažán a varíme ho, kým nezmäkne a začne sa ľahko hnedať.
  4. Pridáme paradajky a sušený oregano. Varehú omáčku na strednom ohni asi 10 minút, kým paradajky nezhnijú a nevytvorí sa hustá omáčka.
  5. Pridáme čerstvý špenát a varíme, kým sa nezväčší objem.
  6. Pridáme uvarené penne cestoviny do omáčky a dôkladne premiešame.
  7. Ochutnáme omáčku a pridávame soľ a korenie podľa potreby.
  8. Podávame posypané strúhaným parmezánom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *