Penne so syrovou omáčkou

Penne so syrovou omáčkou, kuracím plátkom a hríbovou nátierkou je lahodné a sýte jedlo. Tu je recept na túto chutnú kombináciu:

Suroviny:

  • 250 g penne cestovín
  • 2 kuracie plátky
  • 200 g čerstvé alebo mrazené hríby
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na šľahanie
  • 100 g tvrdého syra (napr. parmazán)
  • 2 lyžice olivového oleja
  • soľ a korenie podľa chuti
  • petržlen na ozdobenie

 

Penne so syrovou omáčkou, kuracím plátkom a hríbovou nátierkou

Postup:

  1. Najskôr si pripravte všetky suroviny. Kuracie plátky nakrájajte na tenké pásiky. Hríby očistite a nakrájajte na menšie kúsky. Cibuľu a cesnak ošúpte a nakrájajte na jemno. Tvrdý syr nastrúhajte na hrubej strúhadle.
  2. V hrnci podľa návodu uvaríme cestoviny al dente. Potom ich sceďte a odložte na stranu.
  3. Na panvici rozohrejte olivový olej a osmažte na ňom kuracie plátky dozlatista. Potom ich vyberte na tanier a nechajte na strane.
  4. Do tej istej panvice pridajte cibuľu a cesnak a opražte ich do mäkka. Potom pridajte hríby a opražte ich, kým sa nepustí prebytočná voda.
  5. Pridajte smotanu na šľahanie a nechajte omáčku krátko prevrieť. Pridajte nastrúhaný syr a premiešajte, kým sa nerozpustí a zahustí.
  6. Vložte do omáčky uvarené cestoviny a premiešajte, aby boli všade dobre potiahnuté omáčkou.
  7. Pridajte späť predtým opražené kuracie plátky a premiešajte všetky ingrediencie dohromady. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.
  8. Cestoviny s omáčkou podávajte posypané čerstvo nasekanou petržlenovou vňaťou.

Vychutnajte si vaše lahodné jedlo!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *