Tu je recept na vynikajúcu lasagnu (pastitcio) po slovensky:
Ingrediencie:
- 400 gramov lasagnových plátok
- 500 gramov mletej mäsovej zmesi (hovädzia alebo zmes mäsa)
- 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
- 1 konzerva paradajok (kocky)
- 2 lyžice paradajkového pretlaku
- 250 gramov mascarpone syra
- 100 gramov strúhaného syra (napríklad parmezán)
- 2 vajcia
- 1 čajová lyžička sušeného oregana
- 1 čajová lyžička sušenej bazalky
- soľ a korenie podľa chuti
- olivový olej
Lasagne pastitcio recept
Postup:
- Predhrejte rúru na 180°C.
- Na stredne silnom ohni ohrejte trochu olivového oleja vo veľkej panvici. Pridajte cibuľu a orestujte ju do zmäknutia. Potom pridajte nasekaný cesnak a orestujte ďalšiu minútu.
- Pridajte mleté mäso do panvice a opečte ho dozlatista. Pomiešajte mäso, aby sa na panvici rozmrvilo.
- Pridajte paradajky, paradajkový pretlak, oregano, bazalku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a nechajte povariť na miernom ohni počas 15-20 minút.
- V oddelenej miske zmiešajte mascarpone, strúhaný syr a vajcia.
- Vymastite pekáč olivovým olejom. Položte vrstvu lasagnových plátok na dno pekáča. Na to nalejte vrstvu mäsovej zmesi a potom vrstvu mascarponeového mixu. Opakujte tieto vrstvy, až kým nebudete mať všetky ingrediencie použité. Poslednou vrstvou by mal byť mix s mascarpone.
- Vložte lasagnu do predhriatej rúry a pečte ju 30-35 minút, až kým vrchná vrstva nezíská zlatohnedú farbu a neotvrdne.
- Vyberte lasagnu z rúry a nechajte ju nejaký čas oddýchnuť pred podávaním. Nakrájajte ju na plátky a vychutnajte si vynikajúci pastitcio!
Dobrú chuť!