Lasagne pastitcio recept

Tu je recept na vynikajúcu lasagnu (pastitcio) po slovensky:

Ingrediencie:

  • 400 gramov lasagnových plátok
  • 500 gramov mletej ​​mäsovej zmesi (hovädzia alebo zmes mäsa)
  • 1 veľká cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 1 konzerva paradajok (kocky)
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 250 gramov mascarpone syra
  • 100 gramov strúhaného syra (napríklad parmezán)
  • 2 vajcia
  • 1 čajová lyžička sušeného oregana
  • 1 čajová lyžička sušenej bazalky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • olivový olej

 

Lasagne pastitcio recept

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 180°C.
  2. Na stredne silnom ohni ohrejte trochu olivového oleja vo veľkej panvici. Pridajte cibuľu a orestujte ju do zmäknutia. Potom pridajte nasekaný cesnak a orestujte ďalšiu minútu.
  3. Pridajte mleté mäso do panvice a opečte ho dozlatista. Pomiešajte mäso, aby sa na panvici rozmrvilo.
  4. Pridajte paradajky, paradajkový pretlak, oregano, bazalku, soľ a korenie. Dobre premiešajte a nechajte povariť na miernom ohni počas 15-20 minút.
  5. V oddelenej miske zmiešajte mascarpone, strúhaný syr a vajcia.
  6. Vymastite pekáč olivovým olejom. Položte vrstvu lasagnových plátok na dno pekáča. Na to nalejte vrstvu mäsovej zmesi a potom vrstvu mascarponeového mixu. Opakujte tieto vrstvy, až kým nebudete mať všetky ingrediencie použité. Poslednou vrstvou by mal byť mix s mascarpone.
  7. Vložte lasagnu do predhriatej rúry a pečte ju 30-35 minút, až kým vrchná vrstva nezíská zlatohnedú farbu a neotvrdne.
  8. Vyberte lasagnu z rúry a nechajte ju nejaký čas oddýchnuť pred podávaním. Nakrájajte ju na plátky a vychutnajte si vynikajúci pastitcio!

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *