Maďarská fazuľová polievka s údeným mäsom

Maďarská fazuľová polievka s údeným mäsom

Dnes si pripravéme to niečo pravé z Madarskej zemi. Dúfam, že vám to bude chutiťi a neurazíte sa.

 

Videorecept

Môžete sa inšpirotvať aj týmto video návodom.

Recept na fazuľovú polievku - takto sa varí naozaj lahodná fazuľová polievka na sladko kyslo.

 

Dnes si pripravíme chuťovú exploziu z maďarského kuchynského pokladu – fazuľovú polievku s údeným mäsom. Táto polievka je plná bohatých a intenzívnych chuteí, ktoré vás uvidia do hrejivej a slnečnej Maďarskej zeme.

Ingrediencie:

  • 300 g fazule
  • 200 g klobásy
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 zemiaky
  • 1 červená paprika
  • 2 lyžice sladkej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice oleja na varenie
  • voda na varenie

Postup:

  1. Fazule dôkladne prerátajte a otrite. Dajte ich do hrnca a Zalejte ich dostatočným množstvom vody. Povarte ich, až kým nezmäknú. Potom ich sceďte a pridelte k nim studenú vodu. Osolte a opepřte podľa chuti.
  2. Na panvici rozohrejte olej a pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista a potom pridajte nakrájanú papriku a klobásku. Smažte ich spolu ešte pár minút, kým klobása nezačne trochu vylúhovať.
  3. Fazuľu pridajte k opečeným zeleninám a zmesi nechajte povariť asi 10 minút. Pridajte sladkú papriku, soľ a čierne korenie. Podľa potreby pridajte vodu.
  4. Zemiaky ošúpte, nakrájajte na kocky a pridajte do polievky. Pokračujte varením, kým sa zemiaky zmäknú.
  5. Hotovú fazuľovú polievku nechajte odstáť niekoľko minút, aby sa chute spojili. Podávajte ju teplú s čerstvým chlebom a zelerovými výhonkami.

Dúfam, že si vychutnáte tieto hrejivé chute Maďarskej fazuľovej polievky s údeným mäsom. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *