Zapražená vajíčková polievka patrí medzi tradičné jedlá, ktoré si veľmi chutia ľudia na Slovensku. Tu je recept na túto lahôdku:

Suroviny:

  • 3 vajcia
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, jemne nasekané
  • 3 lyžice hladkej múky
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 2 lyžice oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Strúhanka (na ozdobenie)

 

Zapražená vajíčková polievka

Postup:

  1. V hrnci si rozohrejte olej a orestujte na ňom cibuľu a cesnak, kým nezmäknú a nezačnú sa zlatožltúto sfarbovať.
  2. Potom pridajte múku a nechajte ju na oleji orestovať, kým sa jemne nesfáruje.
  3. Do hrnca pridajte zeleninový vývar a nechajte zmes variť, kým sa zahustí. Varíme asi 10 minút.
  4. Zatiaľ si oddelte žĺtky od bielkov vajec do rôznych nádob. Bielka si odložte stranou a žĺtka do mištičky vymiešajte dohladka.
  5. Zmiešajte žĺtka s troškou polievky v miske, aby sa zohriali.
  6. Postupne vlejte žĺtkovú zmes do polievky za stáleho miešania, aby sa nevytvorili hrudky. Varíme ešte asi 5 minút.
  7. Na záver môžete polievku dochutiť soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  8. Zapraženú vajíčkovú polievku podávajte posypanú strúhankou a ozdobte ju pažítkou alebo petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *