Toskánska fazuľovo-kapustová polievka (Ribollita)

Ingrediencie:

  • 1 veľká cibuľa, nakrájaná na kocky
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kocky
  • 2 mrkvy, nakrájané na kocky
  • 3 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 400 g conservy paradajok
  • 400 g bielych fazúľ, opláchnutých a scedených
  • 200 g kapusty, na jemné pásiky nasekaná
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného rozmarínu
  • 1/2 čajovej lyžičky sušeného oregana
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej papriky
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • olivový olej
  • parmazán na posypanie (voliteľné)
  • kôrovky chleba (voliteľné)

 

Toskánska fazuľovo-kapustová polievka (Ribollita)

Postup:

  1. Na rozohriatej panvici s olivovým olejom orestujte cibuľu, zeler, mrkvu a cesnak, kým sa nezmäknú.
  2. Pridajte konzervované paradajky a nechajte ich dusiť asi 5 minút.Potom ich jemne rozmixujte pomocou mixéra.
  3. Vložte fazuľu, kapustu, rozmarín, oregano, mletú papriku, soľ a korenie do hrnca s paradajkovou zmesou.
  4. Zalejte polievku zeleninovým vývarom a priveďte ju do varu. Znížte teplotu a varíme na miernom ohni asi 20-30 minút, dokým kapusta zmäkne a chutí sa prepoja.
  5. Podávajte polievku s posypaním nastrúhaným parmazánom a s chlebovými kôrkami, ak si prajete.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *