Jednoduchá česnaková polievka je skvelou voľbou pre všetkých milovníkov cesnaku. Tu je recept, ktorým si ju môžete pripraviť:
Suroviny:
- 4 veľké cesnakové hlavy
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 4 šálky zeleninového vývaru
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- plátky čerstvého chleba
Obyčajná cesnaková polievka
Postup:
- Predhrejte rúru na 200°C a vložte celé cesnakové hlavy na pekáč. Pečte ich 30-40 minút, kým nebudú cesnakové strúčiky mäkké a zlatisto-hnedé. Po upečení ich nechajte vychladnúť.
- V hrnci zahrejte olivový olej na strednom ohni a pridajte nakrájanú cibuľu. Dusíme ju asi 5 minút, kým sa cibuľa nezačne zjemňovať.
- Vybereme strúčiky z upečených cesnakových hláv a odstránime ich zvonka. Vložíme ich do hrnca s cibuľou a premiešame.
- Pridáme zeleninový vývar a necháme polievku krátko povariť. S ohľadom na intenzitu chuti cesnaku pridávame soľ a čierne korenie podľa chuti.
- Polievku varíme ešte približne 10-15 minút, aby sa chute spojili a aby bola dostatočne horúca na podávanie.
- Polievku môžeme podávať samostatne alebo s plátkom čerstvého chleba.
Dúfam, že si jednoduchú česnakovú polievku vychutnáte! Dobrú chuť!