Ingrediencie:
– 500 g zelenej fazuľky
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice hladkej múky
– 2 lyžice oleja
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ a korenie podľa chuti
– kyslá smotana na dochutenie

 

Polievka na kyslo zo zelenej fazuľky

Postup:
1. Fazuľku dôkladne umyte a nechajte odkvapkať.
2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nakrájame na jemné kúsky.
3. V hrnci si zohrejeme olej a pridáme cibuľku a cesnak. Orestujeme ich dozlatista.
4. Pridáme mletú sladkú papriku a hladkú múku a spolu restujeme ešte pár minút, aby sa múka opražila.
5. Pridáme zelenu fazuľku a zalijeme vodou tak, aby ju úplne zakryla. Pridajte soľ a korenie podľa chuti.
6. Necháme zmes variť až do zmäknutia fazuľky. To môže trvať približne 30-40 minút, záleží od typu fazuľky.
7. Ak je polievka príliš hustá, môžete pridať viac vody.
8. Na záver pridajte kyslú smotanu podľa chuti, dôkladne premiešajte a nechajte polievku prehriať.
9. Podávajte polievku na kyslo zelenej fazuľky na tanieri s čerstvou bagetkou alebo chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *