Ingrediencie:
– 2 šálky sušeného hrachu
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– petržlen na ozdobenie
Polievka z poleného hrachu
Postup:
1. Sušený hrach pred varením namočte aspoň na 4 hodiny.
2. Cibuľu nakrájajte na drobné kocky a orestujte na oleji, aby sa zosvetlila.
3. Pridajte na drobno nakrájanú mrkvu a zemiaky a orestujte spolu.
4. Pridajte namočený hrach a zalejte vodou. Varíme približne 1 hodinu, kým hrach zmäkne.
5. Keď je hrach uvarený, pretlačte polovicou polievky cez sitko alebo rošt a znovu poduste.
6. Dochutíme soľou, korením a ďalších 10 minút varíme.
7. Podávajte s čerstvým petržlenom na ozdobu.
Dobrú chuť!