Čo potrebujeme:

– 500 g sušených hráškov
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1/2 zelerovej hlávky
– 2 klobásky
– 1 lyžička mletej rasce
– 1 bobkový list
– soľ, mleté čierne korenie
– olej na opaľovanie

 

Držková polievka – Košice

Príprava:

1. V hrnci si dáme variť sušené hrášok podľa návodu na obale. Hrášok prepláchneme pod tečúcou vodou, aby sme odstránili prípadné nečistoty.

2. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno. Mrkvu, zemiaky a zeler očistíme a nakrájame na malé kúsky.

3. V druhom hrnci si rozohrejeme olej a na ňom orestujeme cibuľu, kým sa zlatisto nezarumení.

4. Potom pridáme zeler, mrkvu a zemiaky a orestujeme ich spolu s cibuľou.

5. Pridáme sušený hrášok a zalejeme ho vodou. Pridáme rasce, bobkový list, soľ a čierne korenie podľa chuti.

6. Položíme na polievku klobásky a necháme variť približne 30-40 minút na miernom ohni.

7. Na záver môžeme polievku dochutiť soľou a korením podľa potreby.

8. Podávame horúcu a môžeme posypať nasekanou petržlenovou vňaťou.

Tak a je to! Držková polievka je jednoduchá, no chutná jedlo, ktoré vám zahreje telo a poteší chuťové poháriky. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *