Ospravedlňujem sa, ale nemám možnosť zobraziť konkrétnu webovú stránku. Avšak radi Vám poskytnem recept na “Tekvicovú Polievku” po slovensky:

Ingrediencie:

  • 1 kg tekvica, olúpaná a nakrájaná na kocky
  • 1 cibuľa, jemne nakrájaná
  • 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
  • 2 polievkové lyžice olivového oleja
  • 1 liter zeleninového, prípadne kuracieho vývaru
  • 200 ml kokosového mlieka (voliteľné)
  • Soľ a korenie podľa chuti
  • Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)

 

www tekvicova polievka sk

Postup:

  1. V hrnci na strednom ohni si zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezískajú zlatistú farbu a pôsobia voňavo.
  2. Pridajte nakrájanú tekvicu do hrnca a orestujte ju asi 5 minút za občasného miešania.
  3. Zalejte tekvicu zeleninovým alebo kuracím vývarom, privarte do varu a potom znížte teplotu na minimum. Nechajte polievku vrieť asi 20-25 minút, kým tekvica nezmäkne.
  4. Pomocou mixéra namixujte polievku na hladkú konzistenciu. Ak nemáte mixér, môžete polievku previesť do šľahača na mixovanie.
  5. Ak chcete, môžete do polievky pridať kokosové mlieko, aby bola krémová a miernou sladkastou príchuťou. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
  6. Polievku nalejte do taniera a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte horúcu a dobrú chuť!

Verím, že Vám tento recept pomôže! Ak budete mať akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *