Ospravedlňujem sa, ale nemám možnosť zobraziť konkrétnu webovú stránku. Avšak radi Vám poskytnem recept na “Tekvicovú Polievku” po slovensky:
Ingrediencie:
- 1 kg tekvica, olúpaná a nakrájaná na kocky
- 1 cibuľa, jemne nakrájaná
- 2 strúčiky cesnaku, nadrobno nakrájané
- 2 polievkové lyžice olivového oleja
- 1 liter zeleninového, prípadne kuracieho vývaru
- 200 ml kokosového mlieka (voliteľné)
- Soľ a korenie podľa chuti
- Čerstvá petržlenová vňať (na ozdobenie)
www tekvicova polievka sk
Postup:
- V hrnci na strednom ohni si zohrejte olivový olej. Pridajte nakrájanú cibuľu a cesnak a orestujte ich, kým nezískajú zlatistú farbu a pôsobia voňavo.
- Pridajte nakrájanú tekvicu do hrnca a orestujte ju asi 5 minút za občasného miešania.
- Zalejte tekvicu zeleninovým alebo kuracím vývarom, privarte do varu a potom znížte teplotu na minimum. Nechajte polievku vrieť asi 20-25 minút, kým tekvica nezmäkne.
- Pomocou mixéra namixujte polievku na hladkú konzistenciu. Ak nemáte mixér, môžete polievku previesť do šľahača na mixovanie.
- Ak chcete, môžete do polievky pridať kokosové mlieko, aby bola krémová a miernou sladkastou príchuťou. Ochutnajte soľou a korením podľa chuti.
- Polievku nalejte do taniera a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou. Podávajte horúcu a dobrú chuť!
Verím, že Vám tento recept pomôže! Ak budete mať akékoľvek ďalšie otázky, neváhajte sa opýtať.