Ingrediencie:
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 800g rajčín (čerstvé alebo konzervované)
– 1 lyžica paradajkového pretlaku
– 1 lyžička mletej papriky
– 1 lyžička cukru
– soľ, korenie
– 1 liter zeleninového vývaru
– olej na opraženie

 

Rajčinová polievka – Varecha

Postup:
1. Cibuľu a cesnak nakrájame na drobné kúsky.
2. Rajčiny očistíme a nakrájame na menšie kúsky.
3. Na panvici rozohrejeme olej a opražíme cibuľu a cesnak dozlatista.
4. Pridáme rajčiny, paradajkový pretlak, mletú papriku, cukor, soľ a korenie. Všetko dobre premiešame.
5. Nalejeme zeleninový vývar a necháme polievku variť asi 20-25 minút.
6. Po uvarení polievku rozmixujeme tyčovým mixérom na hladkú konzistenciu.
7. Podľa chuti môžeme prípadne pridať ešte soľ, korenie alebo cukor.
8. Podávame teplú so zemiakovo-cesnakovými krutónmi alebo grilovaným chlebom.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *