Pre zapraženú polievku s haluškami budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 2 cibule
  • 2 mrkvy
  • 2 zemiaky
  • 150 g klobásy
  • 100 g hladkej múky
  • 2 lyžice oleja
  • 1 liter vývaru (zeleninový alebo hovädzí)
  • Soľ a korenie podľa chuti

 

Zapražená polievka s haluškami

Postup:

  1. Na začiatok si pripravíme zeleninu. Cibuľu nakrájame na jemné kúsky, mrkvu a zemiaky ošúpeme a nakrájame na malé kocky.
  2. Klobásu nakrájame na plátky.
  3. Na panvici rozohrejeme olej a pridáme klobásu. Opekáme ju niekoľko minút, kým sa nezačne pekne sýtiť. Potom ju vyberieme z oleja a odložíme na stranu.
  4. Do oleja pridáme na jemno nakrájanú cibuľu a opekáme ju dozlatista.
  5. Pridáme nakrájanú mrkvu a zemiaky. Opekáme spolu ešte pár minút.
  6. Vložíme múku a za stáleho miešania ju opečieme, kým nezískame svetlú farbu (zápražku).
  7. Postupne prilievame vývar, za stáleho miešania zabezpečíme, aby sa nevytvorili hrudky. V prípade potreby pridáme viac vývaru alebo vody.
  8. Osolíme a okoreníme podľa chuti.
  9. Varíme asi 15 minút, kým sa zelenina neuvarte.
  10. Nakoniec pridáme opečenú klobásu a mixujeme polievku, aby sme dosiahli hladkú konzistenciu.
  11. Vo veľkom hrnci osolíme vodu a necháme ju prevrieť. Potom do vriacej vody pridáme halušky, ktoré môžu byť drobné alebo väčšie podľa vašej chuti. Halušky varíme, až kým nevyplávajú na povrch. Potom ich scedíme a dáme do zapraženej polievky.

Hotová zapražená polievka s haluškami je chutná a sýta. Pri podávaní môžete posypať nastrúhaným syrom alebo jemne nakrájanou pažítkou. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *