Recept na vegánsku polievku z medvedieho cesnaku:

Potrebné suroviny:
– 2 väčšie cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 1 veľká zemiak
– 3 stonky zeleru
– 2 mrkvy
– 1 väčšia paprika
– 2 lyžice rastlinného oleja
– 1 lyžička červenej sladkej papriky
– 1 lyžička kurkumy
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 g medvedieho cesnaku (čerstvého alebo zmrazeného)

 

Polievka z medvedieho cesnaku – Vegan

Postup:

1. Cibuľu a cesnak ošúpte a jemne nakrájajte. Zeler, mrkvu a papriku opláchnite a nakrájajte na menšie kúsky. Zemiaky ošúpte a nakrájajte na hrubé plátky.

2. V hrnci si rozohrejte rastlinný olej a pridajte cibuľu a cesnak. Nechajte ich spolu orestovať dozlatista za stredného ohňa.

3. Pridajte k nim nakrájaný zeler, mrkvu a papriku. Pokračujte v pečení niekoľko minút, až kým zelenina zmäkne.

4. Pridajte papriku a kurkumu a premiešajte. Ovocie nechajte chvíľu spolu grilovať.

5. Pridajte nakrájané zemiaky a zalejte ich zeleninovým vývarom. Dochutte soľou a čiernym korením podľa chuti.

6. Varíme, kým zemiaky nezmäknú, čo by malo trvať asi 15 až 20 minút.

7. V poslednej fáze pridajte medvedí cesnak, nechajte ho vo vývare dochutiť a povariť asi 5 až 10 minút.

8. Hotovú polievku môžete podávať horúcu, posypanú čerstvým koriandrom alebo petržlenovou vňaťou.

Tento recept na vegánsku polievku z medvedieho cesnaku je ľahký a chutný spôsob, ako využiť túto takmer zabudnutú rastlinu v jedálničku.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *