Svadobná polievka

Svadobná polievka ideálne tá, ktorú pripravte hosťom. Tak to je praví horúci kurací vývar. Buď s haluškami alebo rezankami. Výber je už na mladomanželov.

Zložky:

  • 1 cibuľa, nakrájaná na malé kúsky
  • 2 mrkvy, olúpané a nakrájané na kolieska
  • 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 1 lyžica masla
  • 1,5 litra zeleninového vývaru
  • 200 g kuracieho mäsa, nakrájaného na kocky
  • 100 g bylinkových halúskov
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie
  • Kôpor na ozdobu

 

Svadobná polievka

Postup:

  1. Rozohrejte maslo v hrnci a pridajte cibuľu. Dusíme ju, kým sa cibuľa nestane ľahko zlatistou. Alebo môžete zvoliť aj olej. 
  2. Pridajte mrkvu a zemiaky a dusíme ich spolu s cibuľou asi 5 minút. Pekne do zlatista. 
  3. Pridajte kuracie mäso a opražte ho, kým sa nezmení farba. Zalejte zeleninovým vývarom a pridajte soľ a čierne korenie podľa chuti. A môžete na začiatku aj viac posoliť. 
  4. Varíme polievku, kým sa zelenina a mäso neuvarí, asi 20 – 30 minút.
  5. Pridajte bylinkové halušky a varíme ďalších 10 minút, kým halušky nebudú mäkké.
  6. Servírujte teplú polievku ozdobenú kôprom.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave tradičnej svadobnej polievky. Ak máte na výber iný druh polievky alebo ak máte ďalšie otázky, neváhajte sa ma spýtať.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *