Hokkaido polievka pečená

Hokkaido polievka je japonská štýlová tekvicová polievka. Ak chcete pridať k úžasnej chuti jabĺk, skúste ju spraviť pecením tekvice Hokkaido pred výrobou polievky. Tu je jednoduchý recept:

Pecená Hokkaido polievka

Potrebujete:

  • 1 veľké tekvicu Hokkaido
  • 2 veľké jablká
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 šálka smotany na varenie
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Hokkaido polievka pečená

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
  2. Očistite a nakrájajte tekvicu Hokkaido na hrubé plátky. Jablká očistite a nakrájajte na štvrtiny. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.
  3. Na plechu napecťte plátky tekvice Hokkaido a štvrťky jabĺk, kým nebudú mäkké a ľahko preklopite vidličkou, zvyčajne to trvá asi 25-30 minút.
  4. V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým sa nezjemnia.
  5. Pridajte pecenú tekvicu Hokkaido a jablká a miešajte asi 2 minúty, aby sa chutné a dochutené prísady zohreli.
  6. Pridajte zeleninový vývar, zmiešajte a nechajte zovrieť. Potom znížte teplotu a varíme na miernom ohni asi 15-20 minút.
  7. Použite mixér na vytvorenie hladkej konzistencie polievky.
  8. Vraťte polievku do hrnca, primiešajte smotanu na varenie a nechajte zohriať.
  9. Ochutnajte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  10. Polievku nalejte do misiek a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť! Ak máte nejaké otázky, dajte prosím vedieť.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *