Hokkaido polievka je japonská štýlová tekvicová polievka. Ak chcete pridať k úžasnej chuti jabĺk, skúste ju spraviť pecením tekvice Hokkaido pred výrobou polievky. Tu je jednoduchý recept:
Pecená Hokkaido polievka
Potrebujete:
- 1 veľké tekvicu Hokkaido
- 2 veľké jablká
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 šálka smotany na varenie
- Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice olivového oleja
- Čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Hokkaido polievka pečená
Postup:
- Predhrejte rúru na 200 stupňov Celzia.
- Očistite a nakrájajte tekvicu Hokkaido na hrubé plátky. Jablká očistite a nakrájajte na štvrtiny. Cibuľu a cesnak nakrájajte na jemno.
- Na plechu napecťte plátky tekvice Hokkaido a štvrťky jabĺk, kým nebudú mäkké a ľahko preklopite vidličkou, zvyčajne to trvá asi 25-30 minút.
- V hrnci zohrejte olivový olej a orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak, kým sa nezjemnia.
- Pridajte pecenú tekvicu Hokkaido a jablká a miešajte asi 2 minúty, aby sa chutné a dochutené prísady zohreli.
- Pridajte zeleninový vývar, zmiešajte a nechajte zovrieť. Potom znížte teplotu a varíme na miernom ohni asi 15-20 minút.
- Použite mixér na vytvorenie hladkej konzistencie polievky.
- Vraťte polievku do hrnca, primiešajte smotanu na varenie a nechajte zohriať.
- Ochutnajte soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
- Polievku nalejte do misiek a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.
Dobrú chuť! Ak máte nejaké otázky, dajte prosím vedieť.