Ingrediencie:
– 500 g pečenej bravčovej pečene
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 petržleny
– 1 polievková lyžica masla
– 1 liter bravčového vývaru
– 1 vajce
– 200 g múky
– soľ a čierne korenie podľa chuti
– petržlenová vňať na posypanie

 

Polievka s pečeňovými knedličkami

Postup:

1. Na prípravu pečeňových knedličkov najprv rozdrvíme pečenú bravčovú pečeň do hruba. Ak je potrebné, môžeme ju aj narezať.
2. Do misky pridáme vajce, múku a osolíme podľa chuti. Všetky ingrediencie dôkladne premiešame, kým nevznikne hladké a pevné cesto. Ak je cesto príliš husté, pridáme trochu vody.
3. Do hrnca s vývarom pridáme nakrájanú cibuľu, mrkvu a petržlen a necháme ich variť, kým nezmäknú.
4. Medzitým v hrnci s osolenou vodou necháme variť vodu na knedličky.
5. Varešku si namočíme do horúcej vody a rovnakým spôsobom, ako robíme halušky, nožnicami odstrihneme menšie kúsky cesta, ktoré hodíme do osolenej vody. Knedličky varíme, kým nevyplávajú na povrch.
6. Keď je zelenina vývaru mäkká, pridáme do hrnca pečenú pečeň a necháme ju prehriať.
7. Hotové knedličky scedíme a pridáme ich do polievky. Polievku zamiešame, aby sa knedličky rovnomerne premiešali.
8. Polievku s pečeňovými knedličkami môžeme podávať posypanú nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *