Potrebujeme:
– 400 g kuracieho mäsa
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžička mletej sladkej papriky
– soľ, čierne korenie
– 1 l zeleninového vývaru
– 200 g polohrubej múky
– 1 vajce
– 2 lyžice masla

 

Kuracia polievka s haluškami

Postup:

1. Kuracie mäso nakrájame na malé kúsky a na panvici ho orestujeme na masle, spolu s nakrájanou cibuľou. Pridáme mletú sladkú papriku, soľ a korenie podľa chuti. Po chvíli pridáme aj pretlačený cesnak a orestujeme ešte pár minút.

2. Do hrnca pridáme nakrájané mrkvu a zemiaky. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť, až sa zelenina zmäkne.

3. Medzitým si pripravíme halušky. V hrnčeku zmiešame polohrubú múku, vajce, soľ a trochu vody. Vypracujeme cesto, ktoré necháme odpočívať asi 10 minút.

4. Po odpočinku cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske na hrúbku asi 3 mm. Nožom alebo kuchynskou špachtľou nakrájame na menšie kúsky a pridáme ich do vriacej polievky. Varíme približne 10 minút, kým nebudú halušky plávať na hladine.

5. Polievku ochutíme soľou a korením a podávame ďalej s čerstvou petržlenovou vňaťou a kôprom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *