Ingrediencie:
– 500 g rebierok
– 2 veľké zemiaky
– 1 veľká cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 lyžice oleja
– soľ a korenie podľa chuti
– mletá paprika
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica hladkej múky
– petržlenová vňať na okorenie

 

Polievka z rebierok

Postup:
1. Rebiere očistite, dôkladne umyte a nakrájajte na menšie kúsky.
2. Na panvici rozohrejte olej a opekajte na ňom nakrájanú cibuľu a cesnak.
3. Pridajte nakrájané rebierka a opekajte ich, kým nezmenia farbu.
4. Pridajte nakrájané zemiaky a mrkvu a nechajte krátko opekať.
5. Pridajte papriku, soľ, korenie a preosiatej múku a dobre premiešajte.
6. Zalejte všetko vodou a nechajte variť, kým sa zemiaky a rebierka neuvarte.
7. Na záver pridajte postrúhanú petržlenovú vňať na okorenie.
8. Podávajte horúcu s čerstvým chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *