Šošovicový prívarok bez múky
  1. Šošovicový prívarok je skvelá voľba pre tých, ktorí hľadajú zdravé a chutné jedlo.
  2. Tento recept je jednoduchý a rýchly na prípravu, ideálny do každodennej stravy.
  3. Okrem toho je šošovicový prívarok bez múky vhodný aj pre tých, ktorí trpia celiakiou.

Šošovicový prívarok bez múky si pripravíme veľmi jednoducho.

 

Ingrediencie:
– 250 g šošovice
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 šalotka
– 1 pór
– 1 lyžica oleja
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– 1 l zeleninového vývaru
– čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:
1. Šošovicu predtým večer namočte do vody a nechajte cez noc stáť.
2. Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu, cesnak, šalotku a pór.
3. Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky a orestujte ich spolu.
4. Pridajte šošovicu a restujte ju spolu so zeleninou.
5. Zalejte zeleninovým vývarom, pridajte korenie a nechajte variť do zmäknutia zeleniny.
6. Ak je prívarok príliš hustý, pridajte ešte trochu vývaru.
7. Dochutte soľou a mletou paprikou podľa chuti.
8. Podávajte ozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Pod videom nájdete aj ďalšie moje recepty.

Fantastický bezmäsitý obed-  šošovicový prívarok so sladkým zemiakom

 

Šošovicový prívarok bez múky - 2

2) Šošovicový prívarok bez múky

1. Šošovicový prívarok je chutné a výživné jedlo, ktoré sa ľahko pripravuje.

2. Tento recept na šošovicový prívarok je navyše bez múky, čo ho robí vhodným aj pre ľudí s bezlepkovou diétou.

3. Ak chcete vyskúšať jednoduchý a zdravý recept na šošovicový prívarok, stačí postupovať podľa nasledujúcich krokov:

Na prípravu šošovicového prívaroku bez múky budete potrebovať:

– 1 šálku červenej šošovice
– 2 cibule
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 1 polievkovú lyžicu oleja
– soľ, korenie, zeleninový bujón a sušené bylinky podľa chuti

Postup:

1. Na oleji orestujte nakrájanú cibuľu a cesnak, pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky a nechajte dusiť pár minút.
2. Pridajte premytú šošovicu, zaliate vodou, a nechajte variť do zmäknutia zeleniny a šošovice.
3. Na záver dochutíme soľou, korením, zeleninovým bujónom a sušenými bylinkami a môžete servírovať. Dobrú chuť!

 

Šošovicový prívarok bez múky s mrkvou

3) Šošovicový prívarok bez múky s mrkvou

Na šošovicový prívarok bez múky budete potrebovať:

– 1 šálku šošovice
– 2 šálky vody
– 1 cibuľu
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 paradajky
– soľ, čierne korenie, mletá paprika
– olej

Postup:

1. Šošovicu dajte do hrnca a zalejte vodou. Pridajte soľ a varte, kým šošovica nebude mäkká.
2. Na panvici rozohrejte olej a orestujte nasekanú cibuľu.
3. Pridajte nastrúhanú mrkvu a zemiaky a dusíme pár minút.
4. Pridajte nasekané paradajky a dusíme ďalších pár minút.
5. Pridajte uvarenú šošovicu a premiešajte.
6. Dochutíme soľou, čiernym korením a mletou paprikou podľa chuti.
7. Podávajte ešte teplé.

Šošovicový prívarok bez múky je výborná a zdravá voľba na jedlo. Dobrú chuť!

 

Šošovicový prívarok bez múky so zemiakmi

4) Šošovicový prívarok bez múky so zemiakmi

Potrebujeme:
– 500 g sušených šošoviek
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 paradajky
– 1 lyžicu oleja
– soľ, mleté čierne korenie, mletá paprika, rasca, majoránka

Postup:
1. Šošovice pred varením dôkladne prepláchneme v studenej vode.
2. Cibuľu nasekáme na malé kúsky a orestujeme na oleji.
3. Pridáme nakrájaný cesnak, mrkvu, zemiaky a paradajky.
4. Osolíme a pridáme korenie podľa chuti.
5. Zalejeme vodou tak, aby boli prísady dobre zakryté.
6. Po uvarení pridáme opláchnuté šošovice a povaríme ešte chvíľu, kým nie sú mäkké.
7. Na záver pridáme rasca a majoránku podľa chuti.
8. Servírujeme ako prílohu alebo samostatnú jedlo.

Dobrú chuť!

 

Šošovicový prívarok bez múky so zelérom

5) Šošovicový prívarok bez múky so zelérom

Potrebujeme:

– 500 g šošovice
– 2 cibule
– 3 strúčiky cesnaku
– 3 mrkvy
– 3 zeléru
– 1 polievková lyžica olivového oleja
– 1/2 polievkovej lyžice kurpicieho korenia
– soľ, čierny koren a cesnak v prahu podľa chuti
– 1 liter zeleninovej vývary

Postup:

1. Šošovicu dôbre prepláchneme a necháme nasiaknuť vo vode.
2. Na oleji osmažíme na kocky pokrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zeler.
3. Pridáme odkvapkanú šošovicu a orestujeme spolu s korením.
4. Zalejeme vývarom, osolíme, okoreníme a necháme variť, až kým nie je šošovica mäkká.
5. Ak chceme hustejšiu konzistenciu, môžeme pridať trochu zemiakového škrobu rozmiešaného vo vode.
6. Podávame s čerstvým pečivom alebo ryžou. Dobrú chuť!

 

Šošovicový prívarok bez múky z konzervy

6) Šošovicový prívarok bez múky z konzervy

Na prípravu šošovicového prívaroku bez múky budete potrebovať tieto ingrediencie:

– 1 šálka zelených šošoviec
– 2 šálky vody
– 1 lyžica olivového oleja
– 1 veľká cibuľa, nasekaná
– 2 strúčiky cesnaku, nasekané
– 2 mrkvy, nakrájané na kocky
– 2 zemiaky, nakrájané na kocky
– 1 konzerva nakladaných rajčín
– 4 šálky zeleninového vývaru
– Soľ a čierne korenie podľa chuti
– 1 polievková lyžica cesnaku v prášku
– 1 polievková lyžica kurkumy
– Petržlen na ozdobenie

Postup:

1. Šošovice dôkladne prepláchnite pod tečúcou vodou.

2. V hrnci zahrejte olivový olej a orestujte cibuľu a cesnak, kým nezmäkne.

3. Pridajte nakrájané mrkvy, zemiaky a nakladané rajčiny. Zmiešajte a varíme asi 5 minút.

4. Pridajte šošovice, vývar, soľ, korenie, cesnak v prášku a kurkumu. Premiešajte a nechajte variť asi 30-40 minút alebo kým šošovice nie sú mäkké.

5. Pred podávaním môžete zdobiť nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

 

Šošovicový prívarok bez múky s petržlenovou vňaťou

7) Šošovicový prívarok bez múky s petržlenovou vňaťou

Ingrediencie:
– 400 g šošovice
– 1 cibuľa
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 polievková lyžica oleja
– soľ, korenie, mletá paprika podľa chuti
– zelená petržlenová vňať na ozdobenie

Postup:
1. Šošovicu dôkladne prepláchnite pod vodou.
2. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte na ňom nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu a zemiaky.
3. Pridajte šošovicu a zaliate ju vodou.
4. Pridajte soľ, korenie a mletú papriku podľa chuti.
5. Dusíme pokryté na miernom ohni, kým šošovica a zelenina nie sú mäkké.
6. Hotový prívarok môžete podávať s nasekanou petržlenovou vňaťou na ozdobenie.

Dobrú chuť!

Similar Posts

One Comment

  1. Dida píše:

    Ako celiakička si dávam pozor aj na lepok, ktorého je dostatok v múke.
    Som veľmi rada, že si pridala do svojho žánru aj takéto recepty bez múky.
    Vďaka a veľa zdaru Lucka.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *