Plnka do kury je jednoduchá a chutná príloha, ktorá dodá kurčaťu šťavnatosť a bohatú arómu. Tu je recept na tradičnú slovenskú plnku do kury:

Potrebujeme:
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 100 g šampiňónov
– 100 g mletého mäsa (hovädzieho alebo bravčového)
– 2 plátky chleba namočeného v mlieku
– 2 vajcia
– soľ, korenie a bylinky (napr. petržlenka, tymián, majoránka)

 

Plnka do kury – Tradičná

Postup:
1. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nadrobno nakrájame.
2. Šampiňóny očistíme a pokrájame na malé kúsky.
3. Na panvici rozpustíme trochu oleja a orestujeme cibuľu a cesnak dozlatista.
4. Pridáme nakrájané šampiňóny a orestujeme ich do mäkkosti a vypariť tekutinu.
5. V miske zmiešame mlieko, namočený chlieb, mleté mäso, vajcia a orestovanú zeleninu so šampiňónmi.
6. Dobríme soľou, korením a bylinkami podľa chuti a dôkladne premiešame, kým sa ingrediencie nespájajú do jednotného mixu.
7. Plnku môžeme použiť na naplnenie kurčaťa pred varením alebo pripraviť samostatne a použiť ako prílohu k pečenému kurčaťu.
8. Ak plníme kurčaťo, musíme ho pred pečením zaviazať tak, aby plnka zostala pekne v kurčaťu.
9. Ak pripravujeme plnku samostatne, môžeme ju dať do pekáča a dať piecť asi 30-40 minút alebo kým nezmäkne a nezhnedne na povrchu.

Plnka do kury je hotová a môžeme ju podávať ako chutnú prílohu k mäsu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *