- Kuracie prsia (bez kostí a kože)
- Syr na plnenie (napr. kozí syr, krémový syr)
- Soľ a korenie
- Olivový olej
- Jablká (najlepšie nie príliš sladké, napr. Granny Smith)
- Med (voliteľné)
- Čerstvé bylinky (napr. tymián, rozmarín)
- Citrónová šťava
Kuracie prsia plnené syrom s grilovaným jablkami
Postup:
- Kuracie prsia osolte a okoreňte z oboch strán podľa chuti.
- Otvorte kuracie prsia z bočnej strany tak, aby vznikol priestor na plnenie.
- Do otvorených kuracich prs sa poukladajte plátky syra.
- Zatvorte kurcie prsia a môžete ich zafixovať pomocou špajle alebo nitky na uväzovanie.
- Na panvici zohrejte olej a opečte kuracie prsia z oboch strán, kým nebudú zlatisto hnedej farby a dobre prepečené. Potom ich odložte stranou.
- Jablká nakrájajte na plátky alebo krúžky. Môžete ich potrieť trochou medu, aby sa zvýraznila ich chuť.
- Na grilu alebo na panvici bez oleja grilujte jablká z oboch strán, kým nebudú mäkké a získajú zlatistú farbu.
- Kuracie prsia môžete zatvoriť do alobalu a dať ich do vyhriatej rúry na pár minút, aby sa syr vnutri ešte trochu rozpustil.
- Podávajte kurcie prsia s grilovanými jablkami, pokvapkajte citrónovou šťavou a ozdobte čerstvými bylinkami.