Kuracie mäso s tarhoňou

Kuracie mäso s tarhoňou je častý a pomerne už nedomysliteľný recept, ktorý tak nejako zapadol do Slovenského kulinárstva. A to nie len kuracie mäso, ktoré je v našej končine samozrejmosťou.
Ale najme tarhoňa, ktorá je často prezývaná ako Slovenská ryža.

A tento titul je zrejme a j právom náleží. Aj keď neviem či sa tarhoňa vymyslela na Slovensku.
Aktualizácia: ide o akú si “osmanskú ryžu” a teda tarhoňu vymysleli Turci.

Potrebujeme:
– 500g kuracieho mäsa
– 2 lyžice olivového oleja
– 1 cibuľa (nasekaná)
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 2 lyžice sušenej tarhony
– soľ a korenie podľa chuti
– 400ml vývaru

 

Kuracie mäso s tarhoňou

Postup:
1. Kuracie mäso nakrájame na kocky a opražíme na olivovom oleji v hlbšej panvici.
2. Pridáme nakrájanú cibuľu a cesnak a opražíme dozlatista.
3. Pridáme sušenú tarhonu a premiešame.
4. Zalejeme vývarom a necháme variť na miernom ohni asi 20 minút, kým mäso nie je mäkké.
5. Podľa potreby dochutíme soľou a korením.
6. Podávame s ryžou alebo pečivom.

Dobrú chuť!
Dúfam, že ste ti pochutili a najedli ste sa dobre.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *