Švédske pečené zemiaky s bylinkovým maslom

Švédske pečené zemiaky s bylinkovým maslom. Ja mám kamaráta, ktorý dlhšie pracvoal vo Švédsku a tak nám doniesol tento recept, ktorý mi povedal, že mám zdieľať na webovej stránke. Milé od neho, že áno? No to som samozrejme spravila a nech sa páči tu máte tento receptík.

Ingrediencie:

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 3 lyžice masla, zmäknutého
  • 2 lyžičky nasekaných čerstvých byliniek (napr. petržlen, tymian, rozmarín)
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie, podľa chuti
  • Olej na potretie zemiakov

 

Švédske pečené zemiaky s bylinkovým maslom

Postup:

  1. Zemiaky dôkladne umyte a osušte.
  2. Zohrejte rúru na 200°C.
  3. Na panvici si rozohrejte olej. Zemiaky potrite olejom, posolte a obalte ich v hliníkovej fólii.
  4. Pečte zemiaky v predhriatej rúre približne 45-60 minút, kým nie sú mäkké a do vnútra preniká vidlice ľahko.
  5. Po upečení zemiaky vyberte z rúry a nechajte ich trochu vychladnúť, kým budú dostatočne chladné na dotyk.
  6. Po vychladnutí zemiakov si pripravte bylinkové maslo. V miske zmiešajte zmäknuté maslo, nasekané bylinky, pretlačený cesnak, soľ a čierne korenie.
  7. Každý zemiak rozkrojte na polovicu, ale nerozdeľujte úplne. Na každú polovicu nanesiete bylinkové maslo.
  8. Zemiaky vložte späť do rúry pod gril na pár minút, kým sa bylinkové maslo nerozpustí a zemiaky nezískajú zlatistý odtieň.
  9. Podávajte svetské opečené zemiaky s bylinkovým maslom ako prílohu k mäsu, rybe alebo ako samostatný pochúťkový pokrm.

Tieto svetské opečené zemiaky s bylinkovým maslom sú vynikajúcou prílohou plnou chutí a aromatických bylín. Mohli by ste ich podávať ako súčasť večere alebo obedu pre vašu rodinu alebo hostí.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *