Kuracie stehná na šampiňónoch

Tu je recept na kuracie stehná na šampiňónoch:

Suroviny:

  • 4 kuracie stehná
  • 250 g šampiňónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 200 ml smotany na varenie
  • 2 lyžice masla
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobu

 

Kuracie stehná na šampiňónoch

Postup:

  1. Kuracie stehná opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovou utierkou. Osolte a okoreňte čiernym korením podľa chuti.
  2. Na panvici rozohrejte maslo a pridajte kuracie stehná. Smažte ich z oboch strán, kým sa nezačnú zlatisto sfarbovať. Potom ich odložte na tanier a zakryte fóliou, aby si udržali teplotu.
  3. V tom istom hrnci pridajte nakrájanú cibuľu a dusíme ju dozlatista. Pridajte rozdrvený cesnak a šampiňóny. Dusíme ich, kým šampiňóny nezhnednú a väčšina tekutiny sa odparí.
  4. Keď je šampiňónova zmes hotová, pridajte späť kuracie stehná do hrnca a nalejte smotanu na varenie. Premiešajte, aby sa zmes spojila.
  5. Zakryte hrniec a varíme na miernom ohni asi 15 minút, kým kuracie mäso nie je úplne prepečené a šampiňónová omáčka zhustne.
  6. Na záver ozdobte kuracie stehná na šampiňónoch nasekanou petržlenovou vňaťou a podávajte s prílohou podľa vlastného výberu, napríklad s ryžou alebo pečenými zemiakmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *