Pečená bravčová panenka s cviklovým pyré

Pečená bravčová panenka s cviklovým pyré.

Ingrediencie:

Pre bravčovú panenku:

  • 500 g bravčovej panenky
  • 2 lyžice olivového oleja
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky

Pre cviklové pyré:

  • 2 stredne veľké cvikly, olúpané a nakrájané na kocky
  • 2 zemiaky, olúpané a nakrájané na kocky
  • 2 lyžice masla
  • 1/4 šálky smotany na varenie
  • Soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti

 

Pečená bravčová panenka s cviklovým pyré

  1. Bravčovú panenku opláchnite, osušte a nakrájajte na rovnako hrubé plátky.
  2. V miske zmiešajte olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie, nasekaný cesnak a mletú sladkú papriku. Túto marinádu použite na potretie plátkov bravčovej panenky. Nechajte marinovať aspoň 30 minút.
  3. Vložte marinované plátky bravčovej panenky na plech vyložený papierom na pečenie a pečte v predhriatej rúre na 180°C približne 20-25 minút, alebo kým mäso nie je dobre prepečené a šťavnaté.
  4. Po upečení nechajte mäso chvíľu oddýchnuť pred krájaním.
  5. Medzičasom pripravte cviklové pyré:
    • Varte nastrúhané cvikly a zemiaky v osolenej vode, kým nezmäknú.
    • Potom ich sceďte a vráťte do hrnca.
    • Pridajte maslo a smotanu na varenie. Pomocou mixéra alebo tlačidla na zemiaky ich rozmixujte na jemné pyré.
    • Dochutite soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
  6. Podávajte plátky pečenej bravčovej panenky na tanieri vedľa porcie cviklového pyré.

Tento recept na „Pečenú bravčovú panenku s cviklovým pyré“ kombinuje šťavnaté bravčové mäso so sladkou a farebnou cviklou, vytvárajúc chutnú a pestrú kombináciu.

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *