Recept na plnku do kuracieho mäsa “Bonvivani”:

Potrebujeme:
– 4 kúsky kuracie mäso (prsia)
– 200 g strúhaného tvrdého syra (napr. edam, gouda)
– 100 g slaniny (nasekaná na malé kúsky)
– 1 cibuľa (jemne nasekaná)
– 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
– 2 lyžice masla
– soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Plnka do kuraťa – Bonvivani

Postup:
1. Kuracie prsia umyjeme, osušíme a nakrojíme vodorovne tak, aby sme vytvorili vrecko.
2. Na panvici rozpustíme maslo a orestujeme na ňom cibuľu a cesnak, až sa stanú sklovitými.
3. Pridáme slaninu a orestujeme ju spolu s cibuľou a cesnakom, kým nenaberie zlatistú farbu.
4. Orestovanú zmes necháme vychladnúť.
5. Vychladenú zmes potom zmiešame so strúhaným syrom. Dobre premiešame a ochutíme soľou a korením.
6. Plnku naplníme do vytvoreného vrecka v kuracom mäse. Zapichneme zúbkami, aby sa plnka neroztekala.
7. Vložíme kuracie mäso do pekáča a pečieme v predhriatej rúre na 180 °C asi 30-35 minút, kým nie je mäso úplne prepečené.

Podávame s bylinkovými zemiakovými plackami a zeleninovým šalátom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *