Ak hľadáte recept na vegetariánsky boršč, tu je jednoduchý a chutný recept:
Ingrediencie:
- 2 cibule, nakrájané na kocky
- 2 mrkvy, nastrúhané
- 2 stonky zeleru, nakrájané na kocky
- 2 zemiaky, nakrájané na kocky
- 2 repy, nastrúhané
- 2 paradajky, nakrájané na kocky
- 4 strúčiky cesnaku, nasekané
- 1 liter zeleninového vývaru
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 2 lyžice olivového oleja
- 1 lyžička kyslej smotany
- soľ a korenie podľa chuti
- čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie
Vegetariánsky boršč
Postup:
- Na panvici, na strednom plameni, zohrejte olivový olej.
- Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte mrkvu, zeler, zemiaky a repu. Orestujte ich približne 5 minút.
- Pridajte nakrájanú paradajku, paradajkový pretlak a zeleninový vývar. Zmes premiešajte.
- Zakryte hrniec a varíme na miernom plameni približne 30 minút, až kým zelenina nie je mäkká.
- Po uvaríte zeleninu do mäkka, ochutnajte a prípadne pridajte soľ a korenie podľa chuti.
- Servírujte boršč s lyžicou kyslej smotany a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou na vrch.
Dúfam, že vám tento recept chutí! Tak aby vám chutilo podľa vaších potrieb. Nech to chutí priatelia.