Vegetariánsky boršč

Ak hľadáte recept na vegetariánsky boršč, tu je jednoduchý a chutný recept:

Ingrediencie:

  • 2 cibule, nakrájané na kocky
  • 2 mrkvy, nastrúhané
  • 2 stonky zeleru, nakrájané na kocky
  • 2 zemiaky, nakrájané na kocky
  • 2 repy, nastrúhané
  • 2 paradajky, nakrájané na kocky
  • 4 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • 1 lyžica paradajkového pretlaku
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 1 lyžička kyslej smotany
  • soľ a korenie podľa chuti
  • čerstvá petržlenová vňať na ozdobenie

 

Vegetariánsky boršč

Postup:

  1. Na panvici, na strednom plameni, zohrejte olivový olej.
  2. Pridajte cibuľu a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  3. Pridajte mrkvu, zeler, zemiaky a repu. Orestujte ich približne 5 minút.
  4. Pridajte nakrájanú paradajku, paradajkový pretlak a zeleninový vývar. Zmes premiešajte.
  5. Zakryte hrniec a varíme na miernom plameni približne 30 minút, až kým zelenina nie je mäkká.
  6. Po uvaríte zeleninu do mäkka, ochutnajte a prípadne pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  7. Servírujte boršč s lyžicou kyslej smotany a ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou na vrch.

Dúfam, že vám tento recept chutí! Tak aby vám chutilo podľa vaších potrieb. Nech to chutí priatelia.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *