Tu máte recept na kuracie stehná so zemiakovým pyré a hubovou omáčkou:
Suroviny:
- 4 ks kuracích stehien
- 200 g hub (napr. žampióny)
- 1 cibuľa
- 2 strúčiky cesnaku
- 250 ml smotany na varenie
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- olej na smaženie
Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou
Postup:
- Kuracie stehná osolíme a okoreníme čiernym korením.
- V panvici rozohrejeme olej a opečieme kuracie stehná z oboch strán, kým nebudú zlatisté.
- Z panvice ich vyberieme a vložíme na tanier.
- Do tej istej panvice pridáme nasekanú cibuľu a dusíme ju asi 5 minút, kým nezmäkne a nezarumení sa.
- Pridáme na kúsky nakrájané huby a pokračujeme v dusení, kým nezhnú.
- Pridáme nasekaný cesnak a dusíme ešte asi 1 minútu.
- Nalijeme smotanu na varenie, položíme do nej opečené kuracie stehná a dusíme na miernom ohni asi 20 – 25 minút, kým mäso nebude mäkké a omáčka nezhustne.
- Podávame s dusenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré.
Dobrú chuť!