Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou

Tu máte recept na kuracie stehná so zemiakovým pyré a hubovou omáčkou:

Suroviny:

  • 4 ks kuracích stehien
  • 200 g hub (napr. žampióny)
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 250 ml smotany na varenie
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • olej na smaženie

 

Kuracie stehná spodné s hubovou omáčkou

Postup:

  1. Kuracie stehná osolíme a okoreníme čiernym korením.
  2. V panvici rozohrejeme olej a opečieme kuracie stehná z oboch strán, kým nebudú zlatisté.
  3. Z panvice ich vyberieme a vložíme na tanier.
  4. Do tej istej panvice pridáme nasekanú cibuľu a dusíme ju asi 5 minút, kým nezmäkne a nezarumení sa.
  5. Pridáme na kúsky nakrájané huby a pokračujeme v dusení, kým nezhnú.
  6. Pridáme nasekaný cesnak a dusíme ešte asi 1 minútu.
  7. Nalijeme smotanu na varenie, položíme do nej opečené kuracie stehná a dusíme na miernom ohni asi 20 – 25 minút, kým mäso nebude mäkké a omáčka nezhustne.
  8. Podávame s dusenými zemiakmi alebo zemiakovým pyré.

Dobrú chuť!

 

2)

Ingrediencie:

Na kuracie stehná:

  • 4 kusy kuracích stehien spodných
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2 lyžice olivového oleja
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 1 lyžička sušeného tymiánu (alebo čerstvý)

Na hubovú omáčku:

  • 250 g čerstvých húb (napríklad šampiňónov alebo hlivy ustricovej, nakrájaných na plátky)
  • 1 cibuľa (nasekaná)
  • 2 strúčiky cesnaku (nasekané)
  • 250 ml smotany na varenie
  • 1/2 šálky kuracieho vývaru (môže byť aj z kocky)
  • 1 lyžica masla
  • Soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 1 lyžička čerstvého petržlenu (nasekaného) na ozdobenie

Postup:

  1. Príprava kuracích stehien:

    • Predhrejte rúru na 180 °C.
    • Kuracie stehná osolíme, okoreníme a potrieme olivovým olejom. Posypeme nasekaným cesnakom a tymiánom.
    • Umiestnite ich do pekáča a pečte v predhriatej rúre asi 30–40 minút, kým sú zlatohnedé a dobre prepečené.
  2. Príprava hubovej omáčky:

    • Na panvici rozohrejte maslo na strednom ohni.
    • Pridajte nasekanú cibuľu a orestujte ju do sklovita (asi 5 minút).
    • Potom pridajte nasekané huby a smažte, kým sa nezmäknú a nezačnú sa zlatisto opekať (ďalších 5-7 minút).
    • Pridajte nasekaný cesnak a smažte ďalšie 1-2 minúty, kým sa cesnak rozvoní.
    • Následne pridajte kurací vývar a smotanu na varenie. Dobre premiešajte a nechajte zmes pomaly variť na nízkom ohni, aby sa omáčka zredukovala a zhustla (asi 5-10 minút). Ochutnajte a prípadne dochuťte soľou a korením.
  3. Servírovanie:

    • Upečené kuracie stehná podávajte na tanieri a prelejte hubovou omáčkou. Ozdobte nasekaným petržlenom.
    • Môžete podávať s prílohou ako sú zemiaky, ryža alebo čerstvý chlieb.

Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *