Krkovička pečená na kremžskej horčici a šampiňónoch

Recept: Krkovička pečená na kremžskej horčici a šampiňónoch.

Suroviny:

  • 1 kg krkovičky, nakrájané na kotlety
  • 4 lyžice kremžskej horčice
  • 250 g čerstvých šampiňónov, nakrájaných na plátky
  • 2 cibule, nakrájané na tenké plátky
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekané
  • 2 lyžice oleja
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobu

 

Krkovička pečená na kremžskej horčici a šampiňónoch

Postup:

  1. Rúru predhrejte na 180 °C.
  2. Kotlety z krkovičky osolte a okoreňte podľa chuti.
  3. Na panvici si rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak do mäkka.
  4. Pridajte šampiňóny a dusťte ich do zmäknutia.
  5. Orestovanú zmes preložte do pekáča a na vrch položte kotlety.
  6. Kotlety potrite kremžskou horčicou a zalejte trochou vody.
  7. Pekáč zakryte a vložte do vyhriatej rúry.
  8. Mäso pecte asi 1,5 – 2 hodiny, pravidelne ho polievajte výpekmi.
  9. Potom odkryte a dopečte ešte asi 15 minút na vysokom grile, aby sa vytvorila chrumkavá kôrka.
  10. Pred podávaním ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *