Polievka rascová

Rascova polievka je tradičná slovenská polievka, ktorá sa vyrába z kyslej kapusty, bravcovej masti, zemiakovej múky, cibule a korenín. Táto bohatá a chuťová polievka je veľmi obľúbená našimi krajinami. Tu je základný recept:

Suroviny:

  • 500 g kyslej kapusty
  • 2 veľké zemiaky
  • 1 cibuľa
  • 2 lyžice bravčovej masti
  • 2 lyžičky papriky
  • soľ a korenie podľa chuti
  • 1 liter vody
  • kyslá smotana na ozdobu (voliteľné)

 

Polievka rascová

Postup:

  1. Kyslú kapustu dôkladne prepláchnite studenou vodou, aby sa odstránil nadbytok soli.
  2. Nakrájajte kyslú kapustu na menšie kúsky.
  3. Ošúpte zemiaky a nakrájajte ich na malé kocky.
  4. Cibuľu drobno nakrájajte.
  5. Vo veľkom hrnci rozohrejte bravčovú mast a orestujte na nej cibuľu, kým nezmäkne.
  6. Pridajte kyslú kapustu do hrnca a za stáleho miešania ju opekajte asi 5 minút.
  7. Pridajte zemiaky a papriku a premiešajte, aby sa všetko spojilo.
  8. Zalejte polievku vodou a pridajte soľ a korenie podľa chuti.
  9. Dajte variť na miernom ohni asi 30-40 minút, kým sa zemiaky nezvaria do mäkka.
  10. Ak chcete mať hladšiu konzistenciu, môžete polievku rozmixovať pomocou mixéra.
  11. Podávajte horúcu rascovú polievku s lyžicou kyslej smotany na ozdobu.

Dúfam, že si vychutnáte túto výbornú slovenskú rascovú polievku! Bon appétit!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *