Recept na polievku z tekvicového vnútra:
Potrebujete:
– 1 tekvicu hokkaido
– 1 cibuľu
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 zemiaky
– 1 mrkvu
– 1 liter zeleninového vývaru
– 1 lyžicu oleja
– soľ, korenie podľa chuti
– smotanu na dochutenie
Polievka z tekvicového vnútra
Postup:
1. Tekvicu umyte, rozkrojte na polovicu a vydlabte jej semienka a vlákna.
2. Vnútro tekvice nakrájajte na menšie kúsky.
3. Cibuľu a cesnak očistite a nakrájajte na jemné kúsky.
4. Zemiaky a mrkvu olúpte a nakrájajte na menšie kúsky.
5. V hrnci rozohrejte olej a pridajte cibuľu a cesnak. Smažte ich dozlatista.
6. Pridajte nakrájané tekvicové vnútro, zemiaky a mrkvu. Zľahka ich orestujte.
7. Nalejte do hrnca zeleninový vývar a privedzte k varu.
8. Znížte teplotu a nechajte polievku variť, kým sa zelenina zmäkne.
9. Zmiešajte polievku pomocou mixéra a v prípade potreby dochuťte soľou a korením podľa chuti.
10. Podávajte polievku zdobenú lyžičkou smotany.
Dobrú chuť!