Patizónová polievka na kyslo

Ak hľadáte recept na patizonovú polievku na kyslo, tu je jednoduchý návod:

Suroviny:

  • 500 g patizónov
  • 1 cibuľa
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžica hladkej múky
  • 1 lyžica octu
  • 1 lyžica cukru
  • soľ a mleté čierne korenie podľa chuti
  • petržlenová vňať na ozdobenie

 

Patizónová polievka na kyslo

Postup:

  1. Patizóny očistite a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Cibuľu a cesnak jemne nakrájajte.
  3. Na panvici rozohrejte olej a orestujte cibuľu a cesnak, až kým nezhnednú.
  4. Pridajte patizóny a dusite ich spolu so cibuľou a cesnakom, až kým nezmäknú.
  5. Primiešajte múku a nechajte ju trochu zhustnúť.
  6. Nalejte do polievky vodu a nechajte variť asi 15 minút, kým sa dochutia všetky prísady.
  7. Pridajte ocot, cukor, soľ a korenie. Dochutte polievku podľa chuti.
  8. Polievku podávajte posypanú jemne nasekanou petržlenovou vňaťou.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave patizonovej polievky na kyslo. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *