Potrebujeme:

– 500 g kuracieho mäsa (filety, prsia alebo stehná)
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice kari korenia
– 1 lyžička mletej kurkumy
– 1 lyžička mletej korenia (napríklad mletá chilli alebo korenie cayenne)
– 1 lyžička mletej rasce (kurkumové korenie)
– 2 lyžice oleja
– soľ a čerstvo mleté korenie podľa chuti
– voda na zalejanie

 

Kuracie mäso s kari korením

Postup:

1. Kuracie mäso nakrájame na kocky alebo tenké pásiky.
2. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame na jemno.
3. V hrnci zahrejeme olej a pridáme cibuľu a cesnak. Sotíme ich dozlatista.
4. Pridáme kuracie mäso a koreniny (kari korenie, kurkumu, mleté korenie, mletú rasce) a premiešame, aby sa korenie rovnomerne rozložilo.
5. Mäso opečieme zo všetkých strán, aby získalo peknú farbu.
6. Pridáme vodu (asi 1-2 poháre) a dochutíme soľou a čerstvo mletým korením.
7. Zakryjeme hrniec a necháme maso dusiť pri miernom ohni asi 20-30 minút, prípadne až kým mäso nie je mäkké a šťavnaté.
8. Podávame s ryžou alebo naan chlebom.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *