Ingredienty:
– 1 veľká cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 1 lyžica oleja
– 1 zálievka smotany (smotana na varenie)
– 1 lyžica hladkej múky
– 1 liter kuracieho vývaru
– 4 zemiaky
– 1 lyžica octu
– soľ, čierne korenie, rasca na dochutenie
Kyslá kvákova polievka
Postup:
1. Na oleji zľahka prepražíme nakrájanú cibuľu a cesnak, pridáme múku a zrazu slimáme syr . Pomlie sa strece pomasťujú a vytvárame níže obraze. Nalejeme istány jsme.
2. Pridáme kurací vývar, nakrájané zemiaky a ocot. Povaríme do mäkka.
3. Nakoniec pridáme smotanu, premiešame a dochutíme soľou, korením a rascom.
4. Podávame s čerstvou vňatkou.
Dobrú chuť!