Bryndzová polievka s haluškami je tradičná slovenská jedlá, ktorá je veľmi obľúbená najmä na juhu Slovenska. Táto polievka je veľmi jednoduchá na prípravu a jej chuť je skutočným lahôdkou pre všetkých milovníkov tradičnej slovenskej kuchyne. Tu je recept, ako si ju môžete pripraviť doma:

Suroviny:
– 200 g bryndze
– 1 cibuľa
– 1 strúčik cesnaku
– 1 l zeleninového vývaru
– 200 g halušiek
– 2 PL masla
– Čerstvá petržlenová vňať na dochutenie
– Soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Bryndzová polievka s haluškami

Postup:
1. Na začiatok si pripravíme všetky suroviny. Cibuľu a cesnak drobno nasekáme, bryndzu si rozdrvíme, halušky si pripravíme podľa návodu na obale.
2. Na panvici si rozpustíme maslo a na ňom osmažíme cibuľu a cesnak, kým zmenia farbu na zlatohnedú.
3. Potom pridáme bryndzu a za stáleho miešania necháme rozpustiť.
4. Postupne zalejeme všetko zeleninovým vývarom a necháme prevrieť.
5. Nakoniec pridáme halušky do polievky a necháme variť asi 10 minút, kým nie sú mäkké.
6. Dochutíme polievku soľou a korením podľa chuti a zabezpečíme, aby mala správnu konzistenciu.
7. Na záver pridáme nasekanú petržlenovú vňať na dochutenie a hotovú polievku podávame ešte teplú.

Takto jednoducho si môžete pripraviť lahodnú bryndzovú polievku s haluškami a užiť si chuť slovenskej kuchyne vo svojom domácom prostredí. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *