Pre veľmi chutnú cesnačku potrebujete nasledujúce ingrediencie:
– 2 väčšie cibule
– 4 strúčiky cesnaku
– 2 mrkvy
– 2 zemiaky
– 2 lyžice oleja
– 1 liter zeleninového vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– čerstvá petržlenová vňať
Polievka cesnačka
Postup:
1. Cibuľu olúpte a nakrájajte na malé kúsky. Cesnak rozdrvte a nakrájajte na tenké plátky. Mrkvu a zemiaky olúpte a nakrájajte ich na malé kocky.
2. Na horúcom oleji opražte cibuľu a cesnak, kým cibula nie je sklovitá.
3. Pridajte nakrájanú mrkvu a zemiaky do hrnca a orestujte ich pár minút spolu s cibuľou a cesnakom.
4. Zalejte zeleninovým vývarom a varíme, kým zemiaky a mrkva nezmäknú. To by malo trvať asi 15-20 minút.
5. Keď sú zemiaky a mrkva mäkké, použite mixér na ich rozmixovanie. Môžete zvoliť hladšiu alebo hrubšiu konzistenciu, podľa preferencie.
6. Dochutíme soľou a korením podľa chuti. Ak sa vám zdá polievka príliš hustá, môžete pridať ešte trochu zeleninového vývaru alebo vody.
7. Nakoniec ozdobte cesnačku čerstvou petržlenovou vňaťou.
8. Podávajte cesnačku napríklad s kôstkou chleba.
Dobrú chuť!