Na prípravu tradičnej hŕstkovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:
- 4 stredne veľké zemiaky
- 1 stredne veľká cibuľa
- 2 mrkvy
- 1 väčšia zelená petržlenová vňať
- 1 liter zeleninového vývaru
- soľ a čierne korenie podľa chuti
Tradičná hŕstková polievka
Postup:
- Zemiaky, cibuľu, mrkvu a petržlenovú vňať ošúpeme. Zemiaky nakrájame na menšie kúsky, cibuľu a mrkvu nakrájame nadrobno a petržlenovú vňať jemne nasekáme.
- Do hrnca vlejeme zeleninový vývar a pridáme nakrájané zemiaky, cibuľu, mrkvu a petržlenovú vňať. Dobre premiešame.
- Polievku priveďte do varu a potom ju varíme na miernom ohni, kým zemiaky a zelenina nezmäknú. Môžete občas premiešať, aby sa ingrediencie neprichytili na dno hrnca.
- Keď sú zemiaky a zelenina mäkké, polievku odstavíme z ohňa a necháme ju trochu vychladnúť.
- Polievku rozmixujeme dohladka pomocou mixéra alebo šľahača na krémovú konzistenciu. Ak chcete, môžete si nechať niekoľko kúskov zemiakov a zeleniny na vyzdobenie.
- Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Polievku môžeme servírovať teplú a ozdobiť ju petržlenovou vňaťou.
Voilà! Máte pred sebou výbornú a tradičnú hŕstkovú polievku. Dobrú chuť!