Tradičná hŕstková polievka

Na prípravu tradičnej hŕstkovej polievky budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 4 stredne veľké zemiaky
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 2 mrkvy
  • 1 väčšia zelená petržlenová vňať
  • 1 liter zeleninového vývaru
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

 

Tradičná hŕstková polievka

Postup:

  1. Zemiaky, cibuľu, mrkvu a petržlenovú vňať ošúpeme. Zemiaky nakrájame na menšie kúsky, cibuľu a mrkvu nakrájame nadrobno a petržlenovú vňať jemne nasekáme.
  2. Do hrnca vlejeme zeleninový vývar a pridáme nakrájané zemiaky, cibuľu, mrkvu a petržlenovú vňať. Dobre premiešame.
  3. Polievku priveďte do varu a potom ju varíme na miernom ohni, kým zemiaky a zelenina nezmäknú. Môžete občas premiešať, aby sa ingrediencie neprichytili na dno hrnca.
  4. Keď sú zemiaky a zelenina mäkké, polievku odstavíme z ohňa a necháme ju trochu vychladnúť.
  5. Polievku rozmixujeme dohladka pomocou mixéra alebo šľahača na krémovú konzistenciu. Ak chcete, môžete si nechať niekoľko kúskov zemiakov a zeleniny na vyzdobenie.
  6. Dochutíme soľou a čiernym korením podľa chuti. Polievku môžeme servírovať teplú a ozdobiť ju petržlenovou vňaťou.

Voilà! Máte pred sebou výbornú a tradičnú hŕstkovú polievku. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *