Potrebné suroviny:
– 1 väčšia cibuľa
– 2 strúčiky medvedieho cesnaku
– 500 g zemiakov
– 1 lyžica masla
– 1 liter zeleninovej vývaru
– soľ a korenie podľa chuti
– smotana na zahustenie

 

Krémová polievka s medvedieho cesnaku

Postup:

1. Cibuľu a medvedí cesnak nakrájame na jemné kúsky.

2. Zemiaky ošúpeme a nakrájame na menšie kocky.

3. Na panvici rozpustíme maslo a opekáme cibuľu spolu s medvedím cesnakom, kým cibuľa nezjemnie.

4. Pridáme zemiaky a orestujeme ich krátko.

5. Zalejeme zeleninovým vývarom a necháme variť dovtedy, kým zemiaky nezmäknú.

6. Polievku rozmixujeme šťavovarom na hladkú konzistenciu.

7. Dochutíme soľou a korením podľa chuti.

8. Pred podávaním môžeme pridať do polievky trochu smotany na zahustenie.

9. Podávame teplú s opečenými chlebovými krutónmi.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *