Miso polievka je japonská polievka, ktorá je známa svojou bohatou a sladko-slanou chuťou. Tu je jednoduchý recept:
Zložky:
- 4 šalotky (jemne nasekané)
- 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
- 4 šalotky (jemne nasekané)
- 2 lyžice oleja
- 4 šálky vývaru (preferujem zeleninový vývar)
- 3 lyžice miso pasty (biela alebo hnedá)
- 200 gramov tofu (na kocky nakrájané)
- 1 koreňová zelenina (môže byť mrkva, zeler alebo repa) nakrájaná na tenké plátky
- 2 lyžice sójovej omáčky
- mleté čierne korenie podľa chuti
- korenie sríracha na dochutenie (voliteľné)
- Korenie sezamovou olejou (voliteľné)
Polievka Mišo – recept
Postup:
- Rozohrejte olej v hrnci na strednej teplote. Pridajte šalotku a cesnak a orestujte ich dozlatista.
- Pridajte koreňovú zeleninu a orestujte ju asi 2 minúty.
- Pridajte vývar a nechajte zmes zovrieť.
- Znížte teplotu a pridajte miso pastu. Pomocou šľahačky ju rozmiešajte, aby sa dobre rozpustila v polievke.
- Pridajte tofu a sójovú omáčku. Varíme asi 5-10 minút, kým tofu nie je horúce.
- Ochutnajte a pridajte mleté čierne korenie podľa potreby. Ak chcete pikantnejší zážitok, pridajte korenie sríracha.
- Servírujte miso polievku horúcu a môžete ju pokvapkať sezamovou olejom pre extra chuť.
Dobrú chuť!