Polievka Mišo - recept

Miso polievka je japonská polievka, ktorá je známa svojou bohatou a sladko-slanou chuťou. Tu je jednoduchý recept:

Zložky:

  • 4 šalotky (jemne nasekané)
  • 2 strúčiky cesnaku (jemne nasekané)
  • 4 šalotky (jemne nasekané)
  • 2 lyžice oleja
  • 4 šálky vývaru (preferujem zeleninový vývar)
  • 3 lyžice miso pasty (biela alebo hnedá)
  • 200 gramov tofu (na kocky nakrájané)
  • 1 koreňová zelenina (môže byť mrkva, zeler alebo repa) nakrájaná na tenké plátky
  • 2 lyžice sójovej omáčky
  • mleté čierne korenie podľa chuti
  • korenie sríracha na dochutenie (voliteľné)
  • Korenie sezamovou olejou (voliteľné)

 

Polievka Mišo – recept

Postup:

  1. Rozohrejte olej v hrnci na strednej teplote. Pridajte šalotku a cesnak a orestujte ich dozlatista.
  2. Pridajte koreňovú zeleninu a orestujte ju asi 2 minúty.
  3. Pridajte vývar a nechajte zmes zovrieť.
  4. Znížte teplotu a pridajte miso pastu. Pomocou šľahačky ju rozmiešajte, aby sa dobre rozpustila v polievke.
  5. Pridajte tofu a sójovú omáčku. Varíme asi 5-10 minút, kým tofu nie je horúce.
  6. Ochutnajte a pridajte mleté čierne korenie podľa potreby. Ak chcete pikantnejší zážitok, pridajte korenie sríracha.
  7. Servírujte miso polievku horúcu a môžete ju pokvapkať sezamovou olejom pre extra chuť.

Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *