Ingrediencie:
– 500 g sampinónov
– 1 cibuľa
– 2 strúčiky cesnaku
– 2 lyžice masla
– 1 lyžica múky
– 1 liter zeleninového vývaru
– 200 ml smotany na varenie
– soľ a čerstvo mleté čierne korenie na dochutenie

 

Šampiónonová polievka – Pohlreich

Postup:
1. Sampinóny očistíme a nakrájame na slabšie plátky.
2. Cibuľu a cesnak ošúpeme a nasekáme na drobné kúsky.
3. V hrnci rozohrejeme maslo a na ňom orestujeme cibuľu dozlatista.
4. Pridáme nakrájaný cesnak a necháme spolu restovať ešte približne 1 minútu.
5. Zarovno pridáme sampinóny a orestujeme ich do zmäknutia – približne 5 minút.
6. Pridáme múku a dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
7. Postupne prilievame zeleninový vývar a necháme povariť asi 10 minút.
8. Po uvarčení polievku rozmixujeme do hladka pomocou mixéru.
9. Vrátime ju do hrnca a pridáme smotanu na varenie. Dochutíme soľou a čerstvo mletým čiernym korením podľa chuti.
10. Polievku ešte krátko povaríme, aby sa všetky chutí spojili.
11. Hotovú sampinónovú polievku môžeme podávať s najbližšou prílohou, napríklad s čerstvou vekovkou alebo domácimi grilovanými krutónmi.

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *