Turecký koláč s mletým mäsom

Pokiaľ hľadáte recept na turecký koláč s mletým mäsom, tu je jednoduchý recept, ako ho pripraviť:

Suroviny:

  • 500 g mletej hovädzej alebo bravčovej časti mäsa
  • 1 cibuľa, jemne nasekaná
  • 2 strúčiky cesnaku, pretlačené
  • 2 lyžice paradajkového pretlaku
  • 1 lyžička mletej sladkej papriky
  • 1/2 lyžičky mletej korenia
  • 1/2 lyžičky sušenej mäty
  • soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • plátky listového cesta
  • vajce na potretie

 

Turecký koláč s mletým mäsom

Postup:

  1. Rozohrejte panvicu a pridajte nasekanú cibuľu. Smažte ju dozlatista.
  2. Pridajte pretlačený cesnak a mäso. Smažte, kým mäso nie je dobre prepečené a rozdrobené.
  3. Pridajte paradajkový pretlak, mletú sladkú papriku, mleté korenie, sušenú mätu, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a nechajte chvíľu povariť, aby sa všetky chute spojili.
  4. Nechajte mäsok zmäknúť a vychladnúť.
  5. Predhrejte rúru na 200 ° C.
  6. Použite plátky listového cesta na vytvorenie koláčov. Na každý plát listového cesta položte lyžicu mäsovej zmesi a zabaľte ju do koláča.
  7. Koláče položte na plech vyložený papierom na pečenie.
  8. Potrite koláče rozšľahaným vajcom, čím získajú peknú a lesklú povrchovú úpravu.
  9. Pečte koláče vo vyhriatej rúre približne 20 – 25 minút, kým nebudú zlatohnedé a cesto nebude pekné a chrumkavé.
  10. Vyberte koláče z rúry a nechajte ich chvíľu vychladnúť pred servírovaním.

Dúfam, že vám tento recept pomôže pri príprave výborného tureckého koláča s mletým mäsom!

 

 

2)

Turecký koláč s mletým mäsom je výnimočné jedlo, ktoré ohromí vášich hostí svojou chuťou a vôňou. Tento recept vám poskytne všetko potrebné na to, aby ste si mohli pripraviť tento lahodný koláč vo svojej kuchyni. Poďme sa pozrieť na potrebné ingrediencie a postup!

Ingrediencie potrebné na prípravu koláča

Na prípravu tureckého koláča budete potrebovať nasledujúce ingrediencie:

  • 500 g mletého hovädzieho alebo jahňacieho mäsa
  • 1 veľkú cibuľu, nakrájanú na jemno
  • 2 strúčiky cesnaku, nasekaného
  • 1 čajovú lyžicu červenej papriky
  • 1 čajovú lyžicu rasce
  • soľ a čierne korenie podľa chuti
  • 2-3 lyžice oleja
  • 1 balenie lístkového cesta (prípadne môžete použiť aj domácu variantu)
  • 1 vajce na potretie

Postup prípravy tureckého koláča

1. Na panvici rozohrejte olej a opražte cibuľu do sklovita. Pridajte cesnak a mleté mäso. Uvarte do hneda.

2. Potom pridajte červenú papriku, rascu, soľ a čierne korenie. Dobre premiešajte a ešte chvíľu povarte.

3. Rúru predhrejte na 180 °C. Na plech položte plát fuzzy forma a naneste naň mäsovú zmes. Prikryte ďalším plátom cesta a dôkladne okraje zamáčknite.

4. Potrite koláč rozšľahaným vajcom a pečte cca 30-35 minút, alebo až kým nebude zlatistý a chrumkavý.

5. Podávajte horúce s jogurtom alebo šalátom. Dobrú chuť!

Podobné príspevky

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *