Piškotový koláč s pudingom

Tu máte jednoduchý recept na piškotový koláč s pudingom:

Suroviny:

  • 200 g piškótov
  • 500 ml mlieka
  • 1 balíček vanilkového pudingového prášku
  • 3 polievkové lyžice cukru
  • cukor na posypanie piškót

 

Piškotový koláč s pudingom

Postup:

  1. V hrnci si pripravte puding podľa návodu na obale, použite 400 ml mlieka. Nechajte ho vychladnúť.
  2. Do hrnca nalejte zvyšných 100 ml mlieka a pridajte 3 polievkové lyžice cukru. Zahrejte, aby sa cukor rozpustil a mlieko sa zohrialo, ale nevarilo.
  3. Opatrne namáčajte piškóty do mlieka s cukrom. Položte ich na dno tortovej formy, tak aby vytvorili vrstvu.
  4. Nalejte na piškóty vychladnutý puding a rovnomerne ho rozotrite.
  5. Pokračujte vrstvou piškót. Naháňajte ich zo všetkých strán, posypte cukrom.
  6. Vložte koláč do chladničky aspoň na 3 hodiny, aby sa dobre prepojili chute a aby bol koláč pekne tuhý.
  7. Nakoniec ozdobte podľa vlastnej fantázie, tradične napríklad šľahačkou a čokoládovými kúskami.

Pripravený koláč je skvelou sladkou pochúťkou pre celú rodinu. Dobrú chuť!

Similar Posts

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *